+3625 523 050 iroda@nepfosuli.hu

Események

Programjaink

Jelenleg is futó, illetve fenntartási időszakban tartó pályázataink:

a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat szakmai tevékenységében történő közreműködés

Részvételi lehetőséget kaptunk a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat által kiírt pályázaton, melynek keretében új program indítására vállalkoztunk Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések a Népfőiskolán címmel.

Célcsoprtjaink a városban és környékén élő felnőttek, aktív idősebb korúak és nyugdíjasok, de a fiatalokat is szívesen látjuk a beszélgetéseken.

Ötlet EFOP 1.3.5-16

A „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” c. kiírás keretében megvalósított „ÖTLET – Önkéntes Tevékenységek a Lokális Erőforrások Támogatására” projekt célja a területi és társadalmi kiegyenlítődés elősegítése volt a kisközösségekbe szerveződő célcsoportok aktivizálásával a közéleti szerepvállalás, a karitatív, önkéntes tevékenységek végzése és a generációs együttműködések területén.

Dunamenti Tranzit Program GINOP 5.1.4-17

A projekt a munkanélküliség állapotából a tartós foglalkoztatás állapotába kívánt eljuttatni 24 fő szakképzetlen, hátrányos helyzetű álláskeresőt foglalkoztatással összekapcsolt szakképzéssel. A részvevők kulcsképességeik fejlesztése után OKJ-s képzést kaptak, melyet gondosan előkészített kiválasztás után pályaorientáció, ismeretfelújítás előzött meg és kísért, valamint a pszichoszociális problémák megoldását segítő szolgáltatást egészített ki.

Digitális Jólét Program Pontok GINOP 3.3.1-16

A közösségi internet hozzáférési helyek fejlesztésének alapvető célja, hogy a fejlesztések révén a pontok hozzájáruljanak a digitális alapkészségek fejlesztéséhez, a digitális készségekkel nem rendelkező magánszemélyek számára az informatikai eszközökhöz és az internethez hozzáférést biztosítson, továbbá, hogy az ehhez szükséges segítő szakértelem minden ponton rendelkezésre álljon.