+3625 523 050 iroda@nepfosuli.hu

Pályázat

Digitális Jólét Program Pont GINOP 3.3.1-16

 

A pályázat beadását alapos igényfelmérés előzte meg, így a megvalósított programok valós helyi igényeket elégítettek ki.

A program célcsoportjai között hangsúlyosan szerepeltek az alacsony iskolai végzettségű, szakma nélküli fiatalok, akik a legális munkaerőpiacon nem jutnak a megélhetésüket biztosító jövedelemhez. Tartósan beszorulnak a munkahely kereső státuszba, illetve kihullottak az állami ellátásrendszerből. Többségük alkalmi munkából, vagy a fekete-szürke gazdaság peremén megszerezhető jövedelemből él. Alacsony képzettségük sok esetben alacsony képességgel párosul. A számukra nyújtott szolgáltatások fontosságát az támasztja alá, hogy életkoruknál fogva még 35-45 évig lesznek a munkaerőpiacon a tartós munkavállalás, vagy foglalkoztatás esélye nélkül. A Népfőiskola a munkaügyi szervezettel együttműködve tudta megszólítani ezt a célcsoportot.

Dunaújváros lakosságának egy negyede 60 éven felüli. A Népfőiskola többféle szolgáltatást fejlesztett ki és kínál számukra évek óta. A jelenlegi projektben a Facebook használat elsajátítását és az okos telefon használat megismerését vállaltuk. Problémát jelentett, hogy – bár mobil telefonjuk van – okos telefonnal nagyon kevesen rendelkeznek közülük.

Az info-biztonság témája nem csak fontos, de aktuális is. E témakörben tervezett rendezvényeket a gyermekeket nevelő szülők számára szerveztük, mert tapasztalataink szerint a szülők egy részének alacsony fokú informatikai tudása nem elégséges ahhoz, hogy gyermekét az internet veszélyeitől megóvja. Célunk a felnőtt családtagok informatikai tudás megszerzésére irányuló motivációjának erősítése volt, a konkrét veszélyek és veszélyforrások bemutatása és elhárítása mellett.

Megvalósított programok:

  • Felkészülés a munkavállalásra, online álláskeresés (szemléletformáló rendezvény)
  • Álláskeresés online (bemutató rendezvény)
  • Az okos telefon használata (ismeretterjesztő rendezvény bemutatóval)
  • Amit a Facebookról tudni kell (interaktív bemutató rendezvény)
  • Az info-biztonság alapjai
  • Az internet használat előnyei a mindennapokban

Csatlakozz hozzánk

Iroda

2400 Dunaújváros
Kossuth Lajos u. 27/A

Kapcsolat

iroda@nepfosuli.hu

(+36) 25 523-050