+3625 523 050 iroda@nepfosuli.hu

Rólunk

Egyesületünkről

A Dunamenti Regionális Népfőiskola 1992-ben alakult egyesületi formában működő non-profit gazdálkodást folytató civil szervezet, amelynek küldetése a térség felemelkedésének elősegítése, valamint a helyi társadalom igényeit megfogalmazó közösségek támogatása. Tagjaink a városban és kistérségében élő, erős szociális elkötelezettséggel rendelkező magánszemélyek, akik képviselik a helyi társadalom összetételét.

Az Egyesület elkötelezett a közösség támogatása iránt és közösségi szervezetek, intézmények, önkéntes csoportok közreműködésével együttműködésre alapozott tudásátadási, kulturális és fejlesztő programokat valósít meg, támogató szociális szolgáltatásokat kínál. A 90-es évek vége óta folyamatosan foglalkozunk alacsony képzettségű, peremhelyzetben lévő csoportok, különösen fiatalok és fiatal felnőttek munkaerőpiaci és társadalmi (re)integrációjával, foglalkoztatásuk akadályainak lebontásával, munkaerőpiaci érvényesülésüket és önálló életvitelüket segítő tudásátadások szervezésével, önismeretük, önbecsülésük erősítésével, a tudásbeli deficitek pótlásával és személyre szabott pszicho-szociális szolgáltatásokkal. A város demográfiai mutatóinak gyors változása, a helyi társadalom drasztikus elöregedése, a generációk közötti egészséges egyensúly megbomlása miatt 2009-től egyre több szabadidős, egészségvédő és közösségépítő programot kínáltunk az idősek számára is. Folyamatosan keressük az új megoldásokat küldetésünk megvalósítására.

A Népfőiskola elkötelezett a fenntartható, környezetbarát működés mellett, ezért projektjeinkben, mindennapi működésünkben törekszünk az újrahasznosított, energia-hatékony anyagok és technológiák használatára. Az egyesület tevékenységét 3 tagú választott vezetőség irányítja. Tagjaink mellett aktív, közösségükért, térségünkért tenni akaró önkéntesek jelentik céljaink megvalósításának hosszútávú bázisát.

Nyitvatartási időben működő szolgáltatásunk: Digitális Jólét Program Pont-ként állunk rendelkezésére azoknak, akiknek a városban járva internetes hozzáférésre van szükségük, vagy valamilyen számítógépen végezhető tennivalójuk van. Digitális Program Pontunkban díjtalanul használhatják az erre célra fenntartott számítógépeket.

 

eredmények

Egyesületünk 1992-ben történt alapításakor célul tűzte ki  Dunaújváros és a kistérség felemelkedésének támogatását, az itt élők életminőségének javítását, a hátrányos helyzetű emberek komplex támogatását célzó programok megvalósítását. Számos sikeres projektet vittünk véghez és ezt folytatjuk a továbbiakban is. Várjuk a tenni akaró aktív civilek csatlakozását.

év alatt

Sikeres projekt

bevont ember

Kollégáink

Munkatársaink

Eglesz Kálmán

Eglesz Kálmán

elnök

Rédei Andrea

Rédei Andrea

alelnök

Bondor Gyuláné

Bondor Gyuláné

titkár

Mencsik Andrea

Mencsik Andrea

szervező

Belépek az Facebook információs csoportba

Hírlevél feliratkozás

15 + 11 =

Csatlakozz hozzánk 

Legyél a közreműködőnk, segítőnk, támogatónk.

Iroda

2400 Dunaújváros
Kossuth Lajos u. 27/A

Kapcsolat

iroda@nepfosuli.hu

(+36) 25 523-050

Támogatóink

Léránt Erika klinikai egészség szakpszichológus, krízis szakirányú tanácsadó szakpszichológus, pszichoterapeuta.

Támogasd a munkánkat

Adószám: 19098076-1-07
Számlavezető bank: UniCredit Bank Hungary Zrt.
Számlaszámunk: 10918001-00000026-74500002