+3625 523 050 iroda@nepfosuli.hu

Egyesületi

Hírek

 Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések a Népfőiskolán

Újabb témával folytatjuk az Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések sorozatunkat.

Veszteségeink feldolgozása

Júniusi beszélgetésünk témája mindenkit érint. Életünk során számos kisebb-nagyobb veszteség ér minket. Elveszítünk, elhagyunk tárgyakat, cserélődnek a barátaink és az élet velejárójaként elveszítünk hozzánk közelállókat, szeretteinket. A veszteség minél nagyobb, annál nagyon traumát okoz számunkra. Egyáltalán nem mindegy, hogy képesek vagyunk kezelni azt, vagy cipeljük magunkkal életünk végéig. Jogosan merül fel a kérdés, hogyan lehet jól kezelni egy veszteséget? Erről fog szólni a következő alkalom.

Vendégünk ezúttal Zászlós Ildikó veszteségterapeuta lesz, aki sok éves tapasztalata birtokában beavatja a jelenlévőket a veszteségkezelés mikéntjébe, beszélget a témáról a jelenlévőkkel.

A részletekét és a további előadások témáiért kattints az Elolvasom feliratra!

Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések a Népfőiskolán

Nagy sikerű januári programunk után újabb témával folytatjuk az Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések sorozatunkat.

Beszéljünk a „bölcsesség koráról”

Februárban ismét egy sokakat érintő téma kerül terítékre.

Az időskor felé haladva, a nyugdíjazás számos esetben kelthet szorongást az emberekben. Az egzisztenciális krízis a megváltozott élethelyzet új kihívásokat jelenthet mindenki számára. Fel lehet e készülni erre az életszakaszra? Lehetséges-e tartalommal megtölteni ezt az időszakot? Van-e különbség a magány és az egyedüllét megélésében? Kinek mit jelent a megküzdés, a harmónia megtartása. Az előadás és az azt követő beszélgetés során ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ.

Előadónk Léránt Erika klinikai egészség szakpszichológus, krízis szakirányú tanácsadó szakpszichológus, pszichoterapeuta lesz.

 

Benyújtottuk pályázatunkat a Nemzeti Együttműködési Alaphoz a 2024-es évi programok támogatására

Hátrányos helyzetűnek minősülő célcsoportjaink számára az életminőségüket közvetlenül befolyásoló tényezőkkel kapcsolatban szervezünk gyakorlatorientált és ingyenes tudásátadásokat a testi és lelki egészségmegőrzés, a családi kötelékek fontossága, a munkaerőpiaci aktivitás megőrzése, a különböző társadalmi csoportok elfogadása és a velük való együttműködés javítása érdekében. A programok dunaújvárosi helyszínen kerülnek lebonyolításra. A program társadalmi hatásaként csökken a célcsoportok további leszakadása, hosszabb távon mintaként szolgál minden érintett társadalmi csoport számára.

Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések a Népfőiskolán

Hagyományteremtő szándékkal hívjuk életre 2024-ben az Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések a Népfőiskolán című programunkat, melynek keretében sokakat érintő fontos témákról hallgathatnak meg közös gondolkodást, beszélgetést indító előadásokat a résztvevők, majd tág teret adunk minden jelenlévő témához kapcsolódó véleményének, tapasztalatainak, gondolatainak, amit munkatársunk moderál. A beszélgetésben az előadó is részt vesz és további meglátásokkal, információkkal gazdagítja azokat.

Első előadásunkra 2024 január 31-én 17:30-kor kerül sor. A téma: Mozdulj, hogy mozogni tudj!

Életmódunk közismerten mozgásszegény, közben pedig egyre többen küzdenek mozgásszervi problémákkal…

A részletekét és a további előadások témáiért kattints az Elolvasom feliratra!

Megtartottuk beszámoló és évtervező közgyűlésünket

Május 25-én tartottuk meg soros közgyűlésünket, melyen a jelenlévők elfogadták az elmúlt évről szóló beszámolót és megvitatták a következő évre vonatkozó terveket.

Egyesületünk is részt vett a sugárúti fesztiválon

Idén másodszor került megrendezésre a Sugárúti Fesztivál Dunaújvárosban. A hagyományteremtő szándékkal létre hozott tavalyi után 2023-ban sokkal többen vettek részt ezen a napon.

Csatlakozz hozzánk 

Iroda

2400 Dunaújváros
Kossuth Lajos u. 27/A

Kapcsolat

iroda@nepfosuli.hu

(+36) 25 523-050