+3625 523 050 iroda@nepfosuli.hu

Egyesületi

Hírek

Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések a Népfőiskolán

Újabb témával folytatjuk az Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések sorozatunkat.

Az autizmusról másképp

Májusi beszélgetésünk témája a sokak által autizmus gyűjtő néven ismert jelenség, melyről számtalan helyen lehetett már olvasni a hivatalos nézőpontot képviselő írásokat, de kevés szó esik arról mennyire nem tudja az átlagember, hogyan viselkedjen és hogyan ne viselkedjen amikor autizmussal élővel találkozik és szintén kevés helyen találkozhatunk azokkal, akik a másik oldalt képviselik, akik „belülről” látják mi is ez igazából.      

Előadónk ezúttal Kálmánné Tóth Mária lesz, aki az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesület titkáraként mindkét oldalt jól ismeri és szívesen beszélget a jelenlévőkkel.

A részletekét és a további előadások témáiért kattints az Elolvasom feliratra!

Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések a Népfőiskolán

Nagy sikerű januári programunk után újabb témával folytatjuk az Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések sorozatunkat.

Beszéljünk a „bölcsesség koráról”

Februárban ismét egy sokakat érintő téma kerül terítékre.

Az időskor felé haladva, a nyugdíjazás számos esetben kelthet szorongást az emberekben. Az egzisztenciális krízis a megváltozott élethelyzet új kihívásokat jelenthet mindenki számára. Fel lehet e készülni erre az életszakaszra? Lehetséges-e tartalommal megtölteni ezt az időszakot? Van-e különbség a magány és az egyedüllét megélésében? Kinek mit jelent a megküzdés, a harmónia megtartása. Az előadás és az azt követő beszélgetés során ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ.

Előadónk Léránt Erika klinikai egészség szakpszichológus, krízis szakirányú tanácsadó szakpszichológus, pszichoterapeuta lesz.

 

Benyújtottuk pályázatunkat a Nemzeti Együttműködési Alaphoz a 2024-es évi programok támogatására

Hátrányos helyzetűnek minősülő célcsoportjaink számára az életminőségüket közvetlenül befolyásoló tényezőkkel kapcsolatban szervezünk gyakorlatorientált és ingyenes tudásátadásokat a testi és lelki egészségmegőrzés, a családi kötelékek fontossága, a munkaerőpiaci aktivitás megőrzése, a különböző társadalmi csoportok elfogadása és a velük való együttműködés javítása érdekében. A programok dunaújvárosi helyszínen kerülnek lebonyolításra. A program társadalmi hatásaként csökken a célcsoportok további leszakadása, hosszabb távon mintaként szolgál minden érintett társadalmi csoport számára.

Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések a Népfőiskolán

Hagyományteremtő szándékkal hívjuk életre 2024-ben az Éld jobban az életed! Életminőség javító beszélgetések a Népfőiskolán című programunkat, melynek keretében sokakat érintő fontos témákról hallgathatnak meg közös gondolkodást, beszélgetést indító előadásokat a résztvevők, majd tág teret adunk minden jelenlévő témához kapcsolódó véleményének, tapasztalatainak, gondolatainak, amit munkatársunk moderál. A beszélgetésben az előadó is részt vesz és további meglátásokkal, információkkal gazdagítja azokat.

Első előadásunkra 2024 január 31-én 17:30-kor kerül sor. A téma: Mozdulj, hogy mozogni tudj!

Életmódunk közismerten mozgásszegény, közben pedig egyre többen küzdenek mozgásszervi problémákkal…

A részletekét és a további előadások témáiért kattints az Elolvasom feliratra!

Megtartottuk beszámoló és évtervező közgyűlésünket

Május 25-én tartottuk meg soros közgyűlésünket, melyen a jelenlévők elfogadták az elmúlt évről szóló beszámolót és megvitatták a következő évre vonatkozó terveket.

Egyesületünk is részt vett a sugárúti fesztiválon

Idén másodszor került megrendezésre a Sugárúti Fesztivál Dunaújvárosban. A hagyományteremtő szándékkal létre hozott tavalyi után 2023-ban sokkal többen vettek részt ezen a napon.

Csatlakozz hozzánk 

Iroda

2400 Dunaújváros
Kossuth Lajos u. 27/A

Kapcsolat

iroda@nepfosuli.hu

(+36) 25 523-050